Ethan Ringler, Federal Agent 1

Crew
Avatar jeroen
140
Ethan Ringler komt in 1879 in New York aan. Hij heeft Indiaanse roots en gaat op zoek naar de stam van zijn moeder, maar dit blijkt niet mee te vallen. Om aan geld te geraken neemt hij allerlei baantjes aan. Na enkele voorvallen komt hij in contact met de politie, die hem vraagt om voor de zakenman Van Rhinelander te gaan werken. De politie verdenkt hem ervan indianen illegaal naar Europa te smokkelen. Ethan Ringler moet een oogje in het zeil houden en de politie bewijzen bezorgen.

Denis-Pierre Filippi (De Boeman) heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt. In dit eerste deel van deze nieuwe reeks leren we maar met mondjesmaat het hoofdpersonage kennen, waardoor het verhaal moeizaam op gang komt. Ethan Ringler is een intrigerend persoon, niet echt sympathiek, maar een man met een missie, die ondanks zijn jonge leeftijd de moeilijkheden niet uit de weg gaat. Alleen jammer dat Filippi het verhaal zo verwarrend en stroef vertelt. Dit is eigenlijk het enige minpunt aan deze nieuwe reeks. Gilles Mezzomo brengt alles heel sfeervol in beeld. Zijn tekeningen zijn zwieriger en minder kil (vooral door de warme inkleuring) dan die in zijn andere reeks, Luka.

Of Ethan Ringler een topreeks wordt, zal vooral afhangen van het volgende deel. De scenarist is zo intelligent geweest om veel vragen nog even onbeantwoord te laten. Zoals bijvoorbeeld de afkomst van die twee pistolen waarop iedereen jaloers is. Hopelijk bezorgt Filippi ons volgende keer een scenario dat wat minder met haken en ogen aan elkaar hangt.
Geplaatst op 04/12/2004 Citeren
Avatar
jeroen
Geplaatst op 04/12/2004