Blue Adventures

Crew
Avatar Iyo74
6892
Samen met Golden City 12 verblijdt Silvester ons met “Blue Adventures”, een artbook over het werk van de hand van Nicolas Malfin.

Bijna 100 bladzijden lang wordt je als lezer overdonderd met prachtige illustraties. Dit boek bevat dan ook een schat aan covertekeningen, afbeeldingen van ex-librissen, schutbladen en (ontwerp)schetsen die de liefhebber van Malfins werk in vervoering zullen brengen. De focus ligt op het werk dat hij reeds maakte voor de reeks Golden City, maar ook het verhaal Cézembre komt aan bod. Ten slotte is er ook heel wat aandacht voor diverse illustraties die de man op papier zette voor verschillende projecten, zoals enkele kaartspelen.
https://www.bdgest.com/prepages/Planches/1402_P9.jpg
Even snel de bladzijden doorbladeren zat er bij mij niet in want de tekeningen van de man zijn erg knap dankzij hun compositie en enorme gedetailleerdheid. Je blijft dus al snel een hele poos hangen bij heel wat van dat moois. Overbodig te zeggen dat de perfect op papier gezette vrouwelijke vormen er eveneens voor zorgden dat het lees/kijk-tempo niet verschroeiend hoog lag. ;-)
http://www.yendor.nl/wp-content/uploads/2017/11/blu5.jpg
Ook de beperkt aangebrachte teksten (zowel in het Nederlands als in het Engels) die meer vertellen over deze getalenteerde artiest verrijken het geheel. Wat bij mij trouwens het meest blijven hangen is, is het verhaal van de totstandkoming van de cover van dit boek. Wie denkt dat een cover bestaat uit een snel op papier gezette tekening, kan de bal niet meer misslaan. Ongelooflijk wat aan één zo’n tekening voorafgaat. M’n respect voor striptekenaars is er alleen maar door toegenomen.
http://www.yendor.nl/wp-content/uploads/2017/11/blu3.jpg
Besluit: een absolute aanrader voor iedereen die houdt van het werk van Malfin, en dan vooral voor de liefhebbers van Golden City.
Geplaatst op 15/01/2018 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 15/01/2018