Levenslijnen

Zouden we daarvoor tekenen: onze mogelijke levenslijnen even overlopen en de meest interessante eruit kiezen? Maar terug opnieuw beginnen gaat natuurlijk niet. Gedane zaken nemen geen keer! Dat ondervindt ook Ellen Baker die in haar jeugd een onherstelbare fout maakte. Bij een bankoverval vielen doden. Daar moet een andere vrouw, Jane Tyler, voor opdraaien. Of zal Ellen haar toch nog ter hulp komen? Speelt haar geweten haar parten? Bedenker van deze conceptreeks is Frank Giroud. (De Tien Geboden, Geheimen-De Schimmenwals) Hij laat zich omringen met prima tekenaars (Pellejero, Béhé, Mezzomo) en bekende scenaristen (Lapière, Christin, Matz, Kris). De tekeningen van Daphné Collignon in deel twee ('De Zoon') deden wel veel lezers twijfelen. Het leek wel een stijlbreuk. Maar de levenslijnen van het hoofdpersonnage, Ellen, hadden ons reeds te pakken. Telkens zien we de gevolgen van haar nieuwe keuzes voor zichzelf en voor haar gezin. Hoe ging Giroud dit in album 14 allemaal laten samenkomen? De reeks vertakt zich en gelukkig biedt de backcover een duidelijk overzicht van de 'blauwe' en 'rode' verhaallijnen. Ondanks de wisselende tekenkwaliteiten bleef het verhaal ons boeien. Auteur Giroud verdient zeker een pluim voor de manier waarop hij in nummer 14 alles samen laat komen. Er zijn geen losse eindjes te bespeuren! We worden met veel plezier regelmatig op het verkeerde been gezet.
Frank Giroud overleed helaas reeds in 2018. Hij werd slechts 62. Dat vinden ze ook bij ons in Nederlandstalig gebied heel spijtig. Ze blijven (gelukkig) maar vroeger werk van hem vertalen, zoals bv. 'Babylone' (Nicloux) en 'De Cirkel van Minsk (Stalner).
Geplaatst op 09/09/2022 Citeren
Avatar
Thorgal57
Geplaatst op 09/09/2022
Crew
Avatar Iyo74
6892
Ik heb in het verleden al enkele keren overwogen om de reeks te starten, maar was telkens (net) niet overtuigd. Dat het 14 duurdere hardcover albums betreft, helpt natuurlijk ook niet.
Geplaatst op 14/09/2022 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 14/09/2022
Volhouden, het loont! Ook in de bib zijn ze te vinden.
Geplaatst op 14/09/2022 Citeren
Avatar
Thorgal57
Geplaatst op 14/09/2022