stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

De Herberg aan het eind van de wereld 1

Avatar Surya
12754
Een schrijver die de stad ontvlucht komt toe op een herberg in een afgelegen, verlaten streek om er inspiratie op te doen. De eigenaar van de herberg lijkt een geboren verteller te zijn en zorgt zodoende voor nieuwe stof. Hij vertelt een verhaal over zichzelf en de streek waar ze wonen. Hij neemt er echter de tijd voor en we moeten geduld oefenen tot de volgende delen om meer te weten te komen.

Het eerste deel van deze nieuwe reeks begint vrij gewoontjes en geeft eerst de indruk een gewoon moord/ontvoeringsmysterie te zijn. Maar stilletjesaan begin je te beseffen dat er meer aan de hand is. Wat juist wordt in dit inleidende deel helemaal nog niet duidelijk, maar de verwachtingen worden wel verhoogd door de trage opbouw maar een toch vlot vertelritme.

Dat Tiburce Oger verhalen kan vertellen heeft hij reeds bewezen met het zeer leuke Gorn en z'n spin-off Vrouwe Bussums en niet te vergeten met de western Het Pad van de Schimmen. Hij is ook een zeer begiftigd tekenaar, maar dat demonstreert hij in deze nieuwe reeks niet. Hij stelt immers zijn schrijverskunsten ten dienste van nieuwkomer Patrick Prugne die met een vrij persoonlijke stijl met prachtige geschilderde inkleuring het verhaal sfeervol in beeld brengt. Een aanrader!
Geplaatst op 10/11/2004 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 10/11/2004