stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Betelgeuze 2

Avatar jeroen
140
Na de twee overlevenden van de Konstantin Tsiolkowsky gered te hebben, landt het team van Kim op de planeet Betelgeuze. Net als Aldebaran blijkt dit weer een wereld te zijn die bevolkt is met vreemde dieren. Nog maar net geland wordt kolonel Wong door een groen monster gedood. Kim en haar drie metgezellen komen in contact met de kolonisten. Zij leven onder een autoritair regime dat strijd voert tegen Leilah Nakad, de commandante van de Tsiolkowsky. Heeft zij de dood van meer dan drieduizend mensen aan boord van het ruimteschip op haar geweten?

Bij elk album gaat Leo erop vooruit. Zowel tekeningen als scenario worden alsmaar beter. Hoewel dit tweede album van Betelgeuze een overgangsalbum is en de actie wat beperkt blijft, is dit album weer best te pruimen. Leo heeft zich weer geamuseerd met het in beeld brengen van een nieuwe wereld met een prachtige natuur en vreemde dieren. Hij besteedde ook meer aandacht aan de psychologie van de personages. Wie een liefhebber is van de boeken van Arthur C. Clarke, mag deze reeks beslist niet missen.
Geplaatst op 16/11/2004 Citeren
Avatar
jeroen
Geplaatst op 16/11/2004