stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Marten Toonder: een biografie - Wim Hazeu

Avatar witam
5308
Op 12 oktober 2012 verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij de biografie van Marten Toonder, geschreven door Wim Hazeu. De biograaf presenteerde het boek tijdens de opening van de expositie 'Marten Toonder. Een dubbel denkraam' van het Letterkundig Museum te Den Haag.

Marten Toonder is het indringende levensverhaal van een van de meest eigenzinnige en vernieuwende kunstenaars van na de oorlog.
Alles aan en van Marten Toonder heeft minstens twee gezichten of kanten. Hij is schrijver en tekenaar, kunstenaar en zakenman, Nederlander en Ier, kluizenaar en acteur, realist en magiër, de argeloze en de slimme, een open en een gesloten boek. Toonder is archaïsch en modern, een allemansvriend en een niemandsvriend, een tovenaar en een kruidenier, rechtlijnig en dubbelzinnig. Toonder is zowel Kwetal als professor Sickbok, zowel heer Bommel als Wammes Waggel.
Over leven en werk van Marten Toonder, de oervader van het Nederlandse stripverhaal, schreef Wim Hazeu een schitterende biografie waarin werkelijk alle facetten van Toonder aan de orde komen.

Meer info op cobra en de website van het toonderjaar.
Geplaatst op 21/10/2012 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 21/10/2012