Klein Mirakel 1

Crew
Avatar Surya
13237
1 juli 1766.
Een man wordt veroordeeld tot verwijdering van de tong, onthoofding tot de dood er op volgt en vervolgens verbranding. De moeder van het slachtoffer slaagt er echter in een normale begrafenis voor het onthoofde lichaam te vinden in het klooster. Daar gebeuren wat dingen die niet zouden mogen gebeuren met als resultaat dat een van de nonnen 9 maand later bevalt van een gezonde jongen... wiens lichaam en hoofd gescheiden zijn...

Zo begint het eerste deel van Klein Mirakel. Een vrij origineel uitgangspunt - hoeveel reeksen hebben een hoofdpersonnage waarvan het hoofd niet op de schouders staat? - dat veel potentieel heeft. Dit potentieel wordt echter nog niet helemaal benut in het eerste deel, dat vooral inleidend is. De vertelstijl is luchtig en tekenaar Griffo heeft zijn stijl daaraan aangepast. Hij tekent dit album in een gelijkaardige stijl als de Mister Black boeken die hij maakte met Dufaux. En hier en daar vertoont hij zelfs wat trekjes die doen denken aan het tekenwerk in Samber. Ook de inkleuring is geslaagd.
Dus, een geslaagd album, maar het leidt vooral het verhaal in, dus we zullen moeten afwachten of scenariste Mangin erin slaagt de verwachtingen waar te maken.
Geplaatst op 30/11/2004 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 30/11/2004