Over stripinfo.be

StripINFO.be is een stripdatabank met collectiebeheer, gebruikersforum en tal van recensies.De eerste versie van de site kwam uit in 1999 als hobbyproject met statische website met enkel de strips die oprichter Surya Van Lierde bezat. Na enige tijd werd de databank uitgebreid met alle strips die hij had gelezen, en nog later begon hij met het systematisch toevoegen van alle aangekondigde strips.

In 2003 werd de site omgebouwd tot een site op basis van een databank. Zo werd het up to date houden van de site veel makkelijker.

Later werd een forum toegevoegd en in 2005 konden geregistreerde gebruikers zelf ontbrekende gegevens toevoegen en hun eigen collectie online beheren. De domeinnaam stripinfo.be werd geregistreerd op 24 november 2005. Het wiki-karakter van de site ('we onderhouden de dataset met z'n allen') maakte snelle groei mogelijk. Om de stortvloed aan nieuwe toevoegingen bol te werken kwamen enkele mensen het team versterken om de toevoegingen te controleren. De mensen herken je binnen de site aan het vlaggetje 'Medewerker' boven hun avatar (we noemen ze MODs) en dragen allemaal vrijwillig bij aan deze webcatalogus!

Ook rond die tijd konden leden recensies toevoegen aan de site. Nu worden deze recensies aangevuld met recensies van een team van medewerkers. De recencies zijn geregeld van hoog niveau.

Meer recentere toevoegingen aan de site zijn interviews (met auteurs), wedstrijden (sporadisch tegenwoordig), weetjes en op strips gebaseerde films...
Nieuwe functies zijn veelal bedoeld om het gebruiksgemak voor geregistreerde leden met hun eigen verzameling te vergroten.

Er zijn nog tal van nieuwe functies en verbeteringen op til, maar StripINFO.be is en blijft een hobbyproject en de aanpassingen komen naargelang de hoeveelheid vrije tijd die we hebben om aan de site te werken.

Sinds enkele jaren is StripINFO.be losjes gelieerd aan sponsors: deze maken het mogelijk om de geboden service gratis aan te bieden. Niks let je om hen te bedanken middels jouw klandizie...

Schroom ook niet om je aan te melden. Het is een perfect platform om je collectie mee bij te houden. Het geeft je ideeën van wat je nog meer zou moeten gaan lezen en... het geeft je de kans om zelf mee te bouwen aan StripINFO.be!
Heb je een stripboek dat we nog niet in het systeem hebben staan? Meldt het aan. Heb je een wens of misschien wel een gouden idee om in deze website in te bakken? Meld het via het forum!
Ben je op zoek naar mede-stripfanaten, hier zal je ze ontmoeten (online) en wie weet ook op een van de events die we aan zullen kondigen in de agenda (of dat doe jij?).

Heel veel plezier!

Stripweb
BD Web