stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Legende 5 Hohendlandt


Met deel 5 van Legende zijn we aan het slotdeel van de reeks beland.
Milos Shaggan, booswicht van de reeks, heeft toestemming gekregen van de bisschop om zijn zoon te laten huwen met Humbeline, de wettige erfgename van het hertog.
Als dit huwelijk doorgaat heeft Shaggan eindelijk het hertogdom officieel in zijn macht.
De enige persoon die dit nog kan voorkomen is Tristan, zoon van de vermoorde hertog die zich 19 jaar lang voor Shaggan heeft verborgen.
Nu is het ogenblik aangebroken dat hij de confrontatie moet aangaan om zo het hertogdom van de chaos te redden.

Dit is in het kort wat je te wachten staat in Hohenlandt. Veelbelovend, maar is het dat in werkelijkheid ook? Wel eigenlijk niet.
Yves Swolfs is zonder twijfel een vakman, maar met dit boek vergeet hij te verrassen. Zoals bij de voorgaande delen kan je in dit deel al op voorhand raden wat er gaat gebeuren.
Heel het occult sfeertje dat over het verhaal hangt kan niet overtuigen, het stoort de voor de rest redelijk realistische setting van het verhaal.
Gelukkig weet Swolfs zijn tekeningen wel op niveau te houden. En desondanks de voorspelbaarheid leest het wel nog redelijk vlot weg.

Alles bij elkaar genomen blijft dit een teleurstellende afsluiter. Hopelijk volgende keer beter Yves.

Tekeningen : 7.5
Verhaal : 5Dit is een recensie van een gebruiker.