stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Kinderspel 2 Cowboys


Haaaaa… waar is de tijd gebleven van het cowboy en indiaantje spelen? ‘t Zijn lang vervlogen tijden, dat is zeker. Mickaël Roux probeert ons die momenten te doen herbeleven met de avonturen van Max, Theo en Leo. Deze 3 kinderen zijn de stoere cowboys van dienst. In hun dromen beleven ze de gekste avonturen op alle denkbare plaatsen. Hun FarWest beperkt zich immers niet tot de tuin: zij blijven in hun rol in de klas, op de speelplaats, op straat,... Dat ze daarbij regelmatig raar bekeken worden, nemen ze er graag bij. Euh… meestal dan toch. Want zo nu en dan komt iemand van het andere geslacht roet in het eten gooien.

De auteur doet droom overvloeien in werkelijkheid en omgekeerd. Je weet als lezer nooit wanneer je de andere realiteit dan die waarin je je bij aanvang bevindt (dat is nu eens ons universum en dan weer de droomwereld van het voornoemde drietal), zal binnengaan. Dat maakt het extra leuk omdat het zorgt voor onverwachte wendingen. Bij het lezen is al snel duidelijk dat de kinderen over een hoop meer fantasie beschikken bij het cowboytje spelen dan ik ooit had. Niet alle grappen zijn even geslaagd, maar het blijft 48 bladzijden lang gezapig genieten.
Ik wil toch ook even vermelden dat zelfs de cover het begin is van een eerste gag. De afloop daarvan krijg je te zien op de beginpagina met de naam van de auteur.

Ook grafisch zit het snor. De iewat grillige lijnen liggen me wel. Het geeft de bladzijden ook iets kinderlijks, wat natuurlijk past bij het thema. Voorts doet het geheel niet druk aan en zijn het de personages die centraal staan. Dit zorgt voor een vlot leesbaar geheel waar kinderen goed weg mee kunnen.

Besluit: dit is een verfrissend album met een unieke benadering. De grappen en situaties zijn origineel en hebben m’n kroost niet verveeld, integendeel. Voor volwassenen waarschijnlijk vaak iets te simpel, maar zeker een leuk exemplaar voor de komende (kinder)feesten.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.