stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Ward 1 Gestrand


Dit verhaal opent met een familie, die een wereldreis maakt met de zeilboot. De vier leden: vader, moeder, zoon en dochter, hebben al 24 uur de pech om stil in het water te liggen. Geen zuchtje wind tot er ineens een storm losbarst en het is dan ook alle hens aan dek. Ze slagen er in om hun schip en hunzelf er door te slepen. Maar het einde van de storm brengt het begin van een mysterie. Ze belanden in een schepenkerkhof, midden in de oceaan. En iets duwt hen onherroepelijk naar deze plaats. Ze kunnen dan ook niet anders dan zich midden in de hoop te smijten, maar een klein zeilbootje tegen mastodonten van schepen... tja de zeilboot wint deze strijd niet. Hierdoor beslissen de twee mannen om op onderzoek te gaan op de gestrande schepen in de hoop iets te vinden dat hen kan helpen: proviand of herstelmiddelen voor de boot. Maar achter hun rug worden de twee vrouwen van de boot gehaald door een groep ongure mannen. Ondertussen ontmoeten de twee mannen een andere bende en het is in die bende dat ze Ward tegen komen. Pas nu krijgen we het hoofdpersonage van de reeks te zien en al vlug laat hij zien waarom hij de kern zal vormen. Samen met de twee mannelijke familieleden gaat hij op reddingstocht naar de vrouwen. Als je wil weten hoe de reddingsoperatie afloopt, dan verwijs ik met veel plezier naar de strip.Denk nu niet dat ik alles verteld heb, veel van de bijkomende intriges en plotwendingen heb ik nog niet eens vermeld. Het verhaal zit best complex in elkaar, maar nergens wordt er over de grens van het onverstaanbare gegaan. Het blijft allemaal helder en overzichtelijk.

Dit is niet een typisch nummer één van een reeks waar alles voorzichtig en kalm wordt geïntroduceerd. Neen, volle gas vooruit met het verhaal. Je ontdekt het vanzelf wel onderweg. Hierdoor krijgt het verhaal de volle kans om zich te ontplooien: een snufje mysterie, heel wat avontuur, volop actie en een intrigerende omgeving.. er staan ons ongetwijfeld nog leuke momenten te wachten.

De tekeningen zijn een mix van voldoende gedetailleerde omgevingen en karakterkoppen. Je zal je niet snel vergissen tussen de verschillende mensen, wat opnieuw de leesbaarheid verhoogt. De inkleuring overtuigt me nog niet overal omdat ze niet zo consequent gebruikt lijkt: het hemd van de vader verandert van blauw naar appelblauwzeegroen naar donker blauw, wat zelfs met veranderende lichtomstandigheden niet helemaal lijkt te kloppen. Maar dit is slechts een detail-opmerking over een overigens mooie tekenstijl. Zeker het water verdient een extra pluim. Zelden dat ik het zo raak weergegeven zie.

In het kort: zeer leuk en spannend deel met een dijk van een cliffhanger.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.