stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Avatar: De legende van Aang 1 De belofte, boek 1


Aang ken ik van de tekenfilmserie avatar op tv. Fragmentarisch volgde ik de avonturen van Aang, de avatar, en zijn vrienden Sokka en Katara (dewelke broer en zus zijn). Ze vochten tegen de vuurnatie omdat die dreigde de balans in de wereld te vernietigen. De vier elementen, water, aarde, lucht en vuur, dienen immers in harmonie te leven. Elk element heeft zijn volk en zijn krachtbeoefenaars, die het element kunnen controleren om van alles te creëren of te vernietigen. Er is echter één persoon die de verschillende elementen kan controleren en dat is de avatar. In de animatiereeks slaagt de avatar er uiteindelijk in om de vuurkoning af te zetten en de balans te herstellen... of dat dacht men toch. Het is hier dat deze strip begint.Na de overwinning, blijkt de vuurnaties verschillende kolonies gebouwd te hebben op grondgebied van de aardenatie. Natuurlijk zijn deze niet blij met de bezetting en ze willen deze kolonies terug weg. De nieuwe vuurkoning volgt hierin en besluit om de kolonies terug te roepen. Aang is vrijwilliger om mee te helpen bij deze operatie en helpt de mensen uit de kolonies terug te brengen naar de vuurnatie. Maar er is één kolonie, een ondertussen rijke stad, die liever blijft waar ze is. Ze proberen de vuurkoning te overtuigen, waardoor deze uiteindelijk terug komt op zijn steun aan de herlokalisatie. Dit plaatst Aang en zijn vrienden in een uiterst moeilijke situatie.De personages zijn zoals ik ze ken uit de tekenfilms. Dezelfde inkleuring, dezelfde tekenstijl, dezelfde sfeercreatie... allemaal volledig herkenbaar. Ik ben dan ook zeer vlug mee in dit nieuwe verhaal. Maar ook voor diegenen die geen enkele tekenfilm van deze groep vrienden gezien hebben is dit geen onoverkomelijk probleem. De tv-serie wordt hier eerst zeer kort en bondig samengevat, op een aangename manier waardoor dit nog niet eens echt opvalt. Iedereen kan dus mee aan boord stappen. Ik zou zeggen doen, dit is een uiterst vlot en spannend avontuur, waarbij het niet draait om wie het het sterkste is of de zwaarste wapens heeft, maar voor het zoeken naar de beste oplossing voor iedereen. Iets waar onze politiekers nog iets van kunnen leren tegenwoordig.

In het kort: Intrigerende start.. een conflict oplossen zonder verliezers te creëren, benieuwd of het ook zal lukken.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.