stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De adelaars van Rome 4 Vierde boek


Ooit bloedbroeders en samen opgegroeid in Rome, zijn Marcus en Arminius nu zowat aartsvijanden geworden. De twee zijn allebei uitgestuurd naar de Germaanse gronden. Wat betreft Arminius, hij houdt voorlopig nog de schijn op van een trouwe Romeinse soldaat, maar probeert eigenlijk de Germaanse stammen te verenigen voor een opstand tegen de Romeinse overheersing. Dit is niet helemaal verwonderlijk daar Arminius eigenlijk een gegijzelde, Germaanse prins is, die Rome had meegenomen uit zijn stam om zo hun trouw af te dwingen. En het moment is aangebroken om al dat leed te wreken. Marcus is een Romeinse zoon, die tijdens zijn jeugd ineens een speelkameraadje bij kreeg, met name Arminius. Samen werden ze door Marcus zijn vader opgeleid tot kundige en sterke soldaten. Nu is Marcus er op uitgestuurd om te achterhalen of de roddels over Arminius en zijn verraad ten opzichte van Rome kloppen. En inderdaad, Arminius verraadt Rome, alleen is hij een betere strateeg dan de Romein en weet hij de situatie rond te draaien zodat Marcus zwaar in de problemen terecht komt.

http://www.avantpremiereonline.com/images/album/aigles-rome/aigles-rome-livre-iii-9782505011514-une-l743-h188-c.png

Deze reeks is een opeenvolging van strategische zetten en bloederige conflicten, die de situatie tot een vicieuze cirkel herleidt. Niemand kan nog terug en iedereen probeert zijn eigen agenda door te drukken, ten koste van alles en iedereen. Dit is dan ook een schaakspel op hoog niveau met een belangrijke inzet: de val van Rome of de definitieve onderdrukking van de Germaanse stammen. De persoonlijke relaties komen zo onder een ondraaglijke druk te staan, waardoor een deel wordt doorgeknipt. Iedereen kan een dolk in de rug verwachten. Niemand is volledig eerlijk, nobel of zelfs maar fair. Ze hebben allemaal hun slechte eigenschappen. Maar er is ook niemand compleet slecht of verrot. Ze zijn er ooit aan begonnen met de beste bedoelingen, maar zitten nu in een moordende spiraal. Kan het ooit nog goed komen tussen de twee bloedbroeders of zullen ze beiden sterven op het slachtveld? En wat met de bedreigde volkeren? Spanning en actie alom.

Van Marini weten we ondertussen wel dat hij kan tekenen. En inderdaad, dit deel levert weer een stroom van kwalitatief hoogstaande tekeningen af. De realistische stijl beheerst hij volledig. Dit wordt dan nog eens benadrukt doordat hij mensen laat evolueren en ouder worden doorheen de reeks. Het voelt allemaal heel overtuigend aan.

In het kort: smaakt naar meer.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.