stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Vrouwen in 't wit 36 Hoe bevalt het?


Waarschijnlijk is Decroo, als minister van pensioenen grote fan van Cauvin. De man is dit jaar 75 geworden maar hij blijft wel nog altijd met de regelmaat van de klok schrijven voor een van de vele series waar hij de scenarist van is. Naar jaarlijkse gewoonte verschijnt er dan ook dit jaar weer een nieuw deel van "vrouwen in't wit", de reeks over het wel en wee van de verpleegsters, patiënten en dokters uit een ziekenhuis. Zoals al zijn andere reeksen verschijnen de grappen eerst in voorpublicatie in Spirou, de Franstalige versie van het helaas in vertaling gestopte tijdschrift Robbedoes. In het tijdschrift werken de grappen van Cauvin goed omdat er van iedere reeks niet iedere week een grap staat. In albumversie krijg je dan een jaarlijkse samenvatting van de verschenen grappen. waardoor je dus in een strip meestal een overdosis van dezelfde soort humor krijgt.
Voor vrouwen in't wit valt dit nogal mee omdat de thematiek wel redelijk ruim is.

De grappen variëren van één pagina tot een viertal pagina's, en ook deze keer was mijn favoriete pineut weer van de partij: in bijna elk album keert de familie terug waarvan de dochter studeert voor verpleegster, en ook deze keer is de vader weer het slachtoffer van zijn dochters ijver. Zo verknalt ze deze keer haar vaders appetijt voor zeevruchten. Cauvin reikt ons ook een manier aan om sneller geholpen te worden op de overbezette spoedafdeling. Hij toont ons de specifieke manier hoe verpleegsters kunnen omgaan met lastige patiënten. Daarnaast vergelijkt hij de carrières van dokters ten overstaan van piloten en toont hij de gevolgen van een rijles.

Kortom ik kon me zelfs na 36 delen nog altijd amuseren met deze reeks, en daar zijn de tekeningen van Bercovici ook een groot aandeel in!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.