Recensie

De helse meute 4 Het hol van het kwaad


Een avonturenverhaal boordevol actie, niet meer en zeker niet minder. Zo een reeks die je gewoon graag leest omdat er geen diepe standpunten belicht worden of geen diepe zielenroerselen bespeeld worden, maar gewoon rechttoe, rechtaan actie. En dat is zo af en toe het perfecte tijdverdrijf. Dat is deze reeks voor mij.

http://imagesarticles.krinein.com/big/10092-meute-enfer-4-taniere-mal-2.jpg

Een bende huurlingen, die eigenlijk hun beste tijd al gehad hebben, zijn op zoektocht naar een befaamde schat gestuurd, door een schaamteloze keizerin. Natuurlijk verloopt dat niet zonder slag en stoot en komen er veelvuldig gewelddadige momenten aan te pas. Deze huurlingen beschikken gelukkig elk over een uitzonderlijk talent, waardoor ze als bende onverslaanbaar zijn, of toch bijna. Het speelt zich dan ook nog eens af ten tijde van het Romeinse Rijk, in aanwezigheid van een aantal goddelijke, demonische kinderen... voor mij bijna een perfecte combinatie: een tijdsperiode die me aanspreekt, gebruik maken van bepaalde leuke monsters uit de mythologie van toen, een vleugje mysticisme toevoegen en dan gewoon een entertainend en spannend heldenverhaal brengen. Ja, dit is op mijn lijf geschreven. Ik heb dan ook volop genoten van deze reeks.

http://www.planetebd.com/dynamicImages/album/page/large/99/album-page-large-9912.jpg

Het vlot vertelde verhaal wordt ondersteund door een tekenstijl die de actie van het blad laat spatten. Regelmatig toch eens wrijven over mijn gezicht om te zien of er toch geen spatje bloed op gesprongen is. Maar evenzeer de emoties springen eruit. Het is een heldere stijl die alles herkenbaar, maar sfeervol weergeeft.

In het kort: zeer leuke (afgeronde) reeks.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.