stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Special Branch 3 De Great Eastern ontwaakt


Bij de Special Branch is men nog steeds op zoek naar de moordenaar van het lijk dat in de dubbele bodem van de Great Eastern is ontdekt. Maar het spel is gevaarlijker geworden. De verantwoordelijken achter de moord, duiken er niet voor terug om nu opnieuw moordpartijen op touw te zetten of om de politie lam te leggen. Ze hebben daar ook de macht toe. Zelfs de Special Branch, die onaantastbaar leek, komt in nauwe schoentjes te zitten. Dit laatste deel beantwoordt gelukkig wel op de prangende vragen: wie was de moordenaar en worden ze voor het gerecht gebracht? Maar tezelfdertijd wordt de deur naar nieuwe avonturen open gelaten. En ik kan dat allerminst betreuren. Deze fijne detective-reeks mag nog wel even blijven duren.

Dit is nog eens lekkere, klassieke detectiveverhaal dat gebruik maakt van gezond verstand, of deductie zoals een andere bekende detective zou zeggen, doorzettingsvermogen en doortastend optreden, gekoppeld aan ouderwetse bravoure en stijl. Uiterst aangenaam om een uurtje mee door te brengen.De tekenstijl combineert moeiteloos het stijve Engeland van de 19de eeuw met een lossere weergave voor uitdrukkingen en gedrag. Het past allemaal naadloos in elkaar en presenteert ons een plaatje dat overtuigend en meeslepend is. Ik hou wel van deze stijl.

Trouwens, wisten jullie dat dit gebaseerd is op een gerucht, dat rondging ten tijde van de afbraak van de echte Great Eastern, met name dat er een lijk gevonden zou zijn in de dubbele bodem van het schip? En ook Sting zijn liedje 'Ballad of the Great Eastern' gaat hier over. Voilà, twee weetjes in één keer.

In het kort: zeer genietbare detective-reeks.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.