stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Batman: Arkham Asylum 1 Arkham Asylum


Dit is echt wel een specialleke. Ja, ik weet wel dat 'speciaal' tegenwoordig gebruikt wordt als verbloeming voor slecht, maar zo bedoel ik het hoegenaamd niet. De beste beschrijving van deze strip is gewoon speciaal, alsook verdraaid goed. Natuurlijk als je Grant Morrison als schrijver en Dave McKean als tekenaar ziet staan, weet je al wel dat je iets buitengewoon voorgeschoteld gaat krijgen. Maar deze overtreft mijn verwachtingen.Arkham Asylum, het krankzinnigengesticht waar veel vijanden van Batman behandeld.. euh opgesloten zitten. Onder leiding van de Joker nemen de gevangen het gesticht over. Hierbij wordt het verzorgend personeel gegijzeld en de prijs om hen los te laten bestaat er uit dat Batman alleen naar het gesticht moet komen. Onder zo een druk kan het niet anders of Batman gaat er op in. En dat is het startschot van een zeer sterk psychologisch spel. Er wordt een soort van verstoppertje gespeeld waarbij elke aanwezige vijand van Batman naar hem op zoek mag gaan doorheen het gesticht. Ondanks enkele gewelddadige uitspattingen is het toch voornamelijk een psychologisch gevecht: Joker die wil tonen dat Batman niet veel verschillend is van hen tegenover Batman die niet aan de monsterachtige invloeden wil toegeven. Het antwoord is uiteindelijk niet geheel verrassend, maar de reis ernaartoe is heftig en ongenadig.Doorheen de reis van Batman, komen we ook te weten wat de achtergrond van het krankzinnigengesticht is. Helemaal normaal, kan je dat ook niet noemen. Dit komt goed uit voor het verhaal en wordt handig gebruikt om het sinister gevoel te verhogenDit harde verhaal wordt wondermooi in beeld gebracht door McKean. Met een zeer krasserige, vuile en rauwe beeldtaal, aangevuld door een zeer uitgekiende bladschikking wordt de psychologische oorlogvoering perfect aangevoeld. Je voelt de bodem onder de voeten van Batman wegvallen, stuk per stuk en niks kan hem redden of zo lijkt het toch. Een afdaling in de diepste krochten, waar je niet ongeschonden van terugkomt. Prachtig gewoon.

In het kort: Beestachtig goed.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.