Recensie

Lucky Luke (Lucky Comics) 6 De oompjes Dalton


Lucky Luke en de Daltons, voor mij als lezer horen ze samen zoals boter en brood, en dit omdat ze hun best doen om elkaar het bloed onder de nagels vandaan te halen. De twee, als water en vuur, komen in dit deel weer samen en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Elke keer als ze op het toneel verschijnen, levert dat geweldig amusant vuurwerk op.

Er arriveert een brief in de gevangenis van Muffin Junction, thuisbasis van de Daltons (of zo lijkt het toch). Die brief kondigt heel wat veranderingen aan en dus wordt Lucky Luke er ook bijgeroepen. Een eveneens berucht familielid van de Daltons heeft een zoontje achtergelaten en nu dienen de 4 broers hem op te voeden. Omdat de staat dit niet graag ziet gebeuren in de gevangenis, worden ze vrijgelaten. En Lucky Luke krijgt de opdracht om ze onder toezicht te houden tijdens hun poging om de jongen op te voeden. Wat kan er hier nu mislopen? Niks toch? Juist.. Dit is bijgevolg een amusant verhaal dat de Daltons weer hun beste beentje laat voorzetten en Lucky Luke de uiteindelijke scheidsrechter laat spelen. Oh ja, ma Dalton en Rataplan spelen ook hun rolletje.. je ziet het, alle duivels worden ontbonden.. hehe

http://www.stripelmagazine.be/wp-content/uploads/2014/10/naamloos-6.png

Zoals al vermeld in voorgaande recensies, slaagt Achdé er ogenschijnlijk zonder enig probleem in om de Morris-stijl zeer treffend neer te tekenen. Nu ja, na 15 jaar zal het inderdaad wel geen probleem mogen zijn. In ieder geval, het voelt en oogt allemaal zeer vertrouwd en het is dan ook gemakkelijk om direct binnen te stappen in het verhaal.

In het kort: humoristische Lucky Luke om van te genieten.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.