stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Special Branch 1 Het verval van de Great Eastern


Ballon Dit is misschien wel één van de beste albums die ik in lange tijd heb gelezen.
De Great Eastern is in 1855 het grootste passagiersschip uit zijn tijd. Wanneer het in 1889 wordt gesloopt vinden ze een lijk tussen de dubbele romp. Een karweitje voor Special Branch om uit te zoeken wie het lijk is en wie hem vermoord heeft.

De makers, Seiter en Hamo, hebben zich duidelijk laten inspireren door een waargebeurd feit.
De Great Eastern heeft werkelijk bestaan. Het was een schip ontworpen door de Britse ingenieur Brunel. Het schip had een dubbele romp waardoor het onzinkbaar was. Wanneer het schip gesloopt wordt vinden ze twee lijken in in de dubbele romp. Dat van een timmerman en dat van zijn leerling.
Het verhaal wordt heel filmisch verteld. Scene’s volgen elkaar in snel tempo op. Dat houdt de vaart er in. Vanaf de eerste pagina word je meegesleept in het verhaal.
Ik zie uit naar de andere twee delen, want het is een drieluik. Special Branch op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.