stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Vrouwen in 't wit 37 Gepokt en gemazeld


Naar jaarlijkse gewoonte serveren Raoul Cauvin en Philippe Bercovici ons weer een portie leedvermaak uit de gezondheidssector. Ook deze keer bevat het album een mengeling van één pagina grappen en grappen die over enkele pagina’s zijn uitgesmeerd.
We leren weer onze geliefde voetbalkleuren relativeren, of de subtiele manieren hoe dokters aankondigen dat iemand toch wel dicht bij zijn einde is gekomen. Ook belangrijke vragen dringen zich op zoals waar zou je liefst hebben dat men tijdelijk een afgehakt hand aanhecht vooraleer men het weer kan plaatsen? Of hoe gaat men om met de liefde in het ziekenhuis, zowel collega’s onderling als verliefde patiënten passeren de revue. Maar ook de crisis heeft zo zijn gevolgen voor het personeel en de patiënten. Zo zien we wat er gebeurd als er door de bezuinigingen maar één nachtverpleegster meer is en die onwel wordt!
Zelfs na zoveel albums blijft de humor van deze reeks nog fris, dit is zeker te danken aan de levendige tekeningen van Bercovici. Ik vond dit album zelfs beter dan de vorige albums, misschien komt dit doordat Cauvin meer één-pagina grappen heeft gemaakt zodat dit album dus meer pointes bevat en de grappen niet te lang uitgesponnen worden.
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.