Recensie

De rafale 3 Eindstation Saigon


Na de vorige recensie was het toch een beetje de vraag of het derde verhaal op hetzelfde elan zou verder gaan. En ja hoor, het avontuur is nog niet ten einde. Maar er wordt nu ook meer gegraven naar de motieven en beweegredenen van de mensen en net daardoor kom je af en toe toch nog voor een bijzondere verrassing te staan.

De Fransen voelen aan dat de situatie met de dag hachelijker wordt. De Vietminh veroveren terrein en durven steeds meer en meer. Het wordt ook duidelijk dat in eigen rangen verraad rondsluipt en dat maakt de opdracht van het vreemdelingenlegioen er niet gemakkelijker op. De eerste burgers willen immers het land ontvluchten en via de gepantserde trein willen ze veilig ontkomen. Het legioen krijgt de opdracht om dit in goede banen te leiden. Maar de Vietminh zetten alles in om hen te stoppen. Wie trekt er aan het langste eind? Dit is een verhaal waarbij ik kan zeggen dat het niet voorbij is tot het laatste plaatje op de laatste pagina.

Naast de gruwel, zien we hier ook hoe liefde kan bloeien op de meest onverwachte plaatsen, tussen mensen van vlees en bloed. Want dat is het sterke punt van dit laatste deel. We leren de hoofdpersonages in de diepte kennen en ze zijn oh zo menselijk, soms mooi en soms helemaal niet, maar allemaal wel zeer echt.

http://static.skynetblogs.be/media/149064/844856451.jpg

Zeker nu we een intiemere relatie krijgen met de personages, zijn de houdingen en gezichtsuitdrukkingen belangrijk. En dat is iets dat zeer sterk naar voor komt in deze tekenstijl. De twee, tekening en verhaal, sluiten hierdoor op elkaar aan.

In het kort: Een onverwacht einde aan een interessant verhaalDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.