stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Franka INT S1 Chroom


In dit Franka Extra album staan twee verhalen. De eerste is ‚De Cadillac Club’. In dit verhaal vertelt Franka aan Rix over haar avontuur in de Cadillac Club. Franka was in New York en werd verliefd op Lefty Lee, een saxofonist. Wanneer ze op een regenachtige avond het lijk van Lana LaCar in een gecrashte Cadillac ziet moet ze uitzoeken wie haar vermoord heeft. Het spoor leidt naar de Cadillac Club. Ze besluit hier te gaan werken.

Het tweede verhaal is ‚De Harley Collection’. Hierin vertelt Franka aan Fan, de zus van Furora, over de diefstal van haar motor. Wanneer ze op vakantie is in Italië raakt ze bevriend met de Italiaanse Tracy. Samen gaan ze met een motorclub mee op toertocht. Als haar motor op een avond wordt gestolen zijn Franka en Tracy vast besloten de motor weer terug te krijgen.

Dit is geen gewone strip. Het zijn illustraties met tekst ernaast. ‚De Cadillac Club’ verscheen voor het eerst als verhaal in zeefdrukken in 1988. In 1997 verschenen deze voor het eerst in een album. In 1998 verscheen voor het eerst ‚De Harley Collection’ als verhaal in zeefdrukken. Dit verhaal verscheen voor het eerst in deze strip als album in 2014.

Ik vind dit een erg leuk en bijzonder album. Het zijn leuke verhalen en het is weer subliem gemaakt door Henk Kuijpers.

Franka op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.