Recensie

Multiversity (Lion) 5 Thunderworld


Wat gebeurt er als een snoodaard, Sivana genaamd, beseft dat hij in de andere 51 universa van het multiversum een alter ego heeft, en deze om zich heen verzameld om van elk een beetje tijd te krijgen? Hij laat die tijd versmelten tot een extra dag, de Sivanadag.

Op die dag kan hij tovenaar Shazam schaakmat zetten en Captain Marvel verslaan. Dat is alleszins het plan. De ondertitel van dit verhaal is dan ook Captain Marvel en de dag die nooit bestond!

Maar wie zich met snoodaards omringt, ook al zijn het de eigen alter ego’s uit het gehele multiversum, zal ook door hen te onder gaan.

Grant Morrison serveert figuren gekend uit de omgeving van Captain Marvel en creëert een verhaal waar het aspect vande 52 universa weer een belangrijke rol in speelt. Het multiversum en superhelden, puur verzonnen, en daarmee toch een goed sluitend en logisch verhaal maken, het is niet iedereen gegeven.

De tekeningen van Cameron Stewart zijn wel wat wisselvallig. Meestal zijn ze dik in orde, maar af en toe merk je dat niet alles op een grote plaat even veel aandacht gekregen heeft. Jammer.

http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/308/files/2014/12/Thunderworld_Mary_Marvel_Georgia_Sivana.jpg

De Multiversity reeks blijft aangenaam!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.