Recensie

Multiversity (Lion) 6 Reisgids


Het concept van Multiversity is ondertussen bekend: er zijn 52 universa, aangeduid als Earth-0 tot en met Earth-51. Elk universum verschilt op subtiele of grondige wijze van een ander. Hierdoor wordt ook elk universum specifiek, en hebben de daar wonende superhelden en -misdadigers net dat tikkeltje meer of minder.

Sivana is zo een misdadiger, die uit 25 universa alternatieve versies van zichzelf verzamelt met een gezamelijk IQ van minstens 80000. Zij slagen erin om zich via een poort te verplaatsen binnen het universum.

De Batmen van Earth-42 en Earth-17 vinden echter dit album en ontdekken er de kaart van het Multiversum met een encyclopedische beschrijving van alle 52 universa.

http://i.imgur.com/gcvsSGU.jpg

Mini-Batman van Earth-42 leest er ook het verhaal hoe de groep van Kamandi op Earth-51 op muurtekeningen het ontstaan van het Multiversum beschreven krijgt, hierbij in de gaten gehouden door de New Gods.

http://lh5.ggpht.com/-noYJHGwpbLU/VMa4_Yl5B5I/AAAAAAAALLk/z9FCDZ8QZlM/s1600/mult4.jpg

We komen dus te weten hoe het kan dat er zo uiteenlopende maar toch gerelateerde universa zijn, en hoe de superhelden, mits hen in een ander unviversum te plaatsen, net iets andere omstandigheden zullen ontmoeten, waarmee ze door hun net iets andere persoonlijkheid net iets anders om zullen gaan.

Het is allemaal behoorlijk ingewikkeld. Op zichzelf staande heeft dit album voor mij weinig meerwaarde, maar voor liefhebbers en kenners van de New 52 superhelden zal dit album welgekomen zijn. Een opstapje naar verdere ontwikkelingen.

Wie een echte reisgids in het genre van Lonely Planet, Guide Michelin, Dominicus of zo verwacht zal raar opkijken. Bijna 200 jaar na de eerste die naam waardige reisgids van B├Ądeker is het Multiversum natuurlijk veel complexer dan een reis over de Rijn, en met de bestemming wordt ook de reisgids complexer.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.