Recensie

Batman: The Dark Knight (Lion) A2 Cyclus van geweld


Hoewel het einde van de vorige bundel nogal wat openstaande vragen had start deze tweede bundel eigenlijk helemaal opnieuw! Helaas geen white rabbit en geen intern onderzoek dat commissaris Gordon achtervolgt. Misschien heeft dit wel te maken dat er een andere scenarist aan het werk was voor deze comicdeeltjes? Gregg Hurwitz zit nu aan de schrijverstafel, maar de tekeningen zijn wel nog van David Finch. .
Waar dit deel wel verder bouwt is de alom tegenwoordige angst in Gotham.

Scarecrow ontvoert jonge kinderen en wil met hun zweet een sterk angstmiddel genereren, nog sterker dan zijn vorig product!
Hij ontvoert ook Gordon, waarop hij zijn nieuwe product al test om zo Batman in zijn val te lokken. Naast Batmans innerlijke strijd tussen zijn keuze voor het donker of het licht (zoals zijn leven had kunnen zijn als hij niet voor een leven als vigilante had gekozen) en zijn problemen om affectieve banden op te bouwen krijgen we ook een inkijk in scarecrows verleden, hoe de kleine Jonathan door papa Crane werd gebruikt als proefkonijn om psychologisch onderzoek naar angsten te voeren.
Naast dit afgewerkte verhaal is er ook een soort nul nummer opgenomen op het einde van het boek waarin een jonge Bruce na de moord op zijn ouders op zoek gaat naar het hoe en waarom van die moord.
Jammer dat we dus niets meer te weten komen over al onze vragen na het einde van het vorige deel, maar niet getreurd want dit is een sterk op zichzelf staand verhaal dat ons niet alleen meer inzicht biedt in de psyche van Batman, we weten nu ook hoe Scarecrow de verwrongen geest is geworden
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.