Recensie

Storm 29 Het koraal van Kesmee


Na een eerder negatieve ervaring met het vorige album van Storm, was ik toch wel benieuwd naar deze nieuwe poging om een Storm-album met niveau uit te brengen. De tekst staat deze maal op naam van Rob Van Bavel.

Het onafscheidelijke trio Storm, Nomad en Roodhaar trekken door de gevreesde glaswoestijn van Pandarve. Ze redden er een prinses uit de handen van een groepje woestijnhandelaars en worden gastvrij ontvangen in de riante burcht van de bevallige deerne en haar 4 broers. Maar hun aanwezigheid daar is niet onopgemerkt gebleven…

Met dit verhaal keert de auteur terug naar de oorsprong van de Storm-verhalen. Zowat alle klassieke elementen zijn aanwezig: een desolate vlakte, exotische decors, niet te onderschatten tegenstanders, Marduk de technocraat en aartsvijand van Storm, tot de Levende Planeet toe. Wat mij betreft geen slechte zaak want de voeling met de oude verhalen is daarmee terug en dat was hoognodig!
Met dit album is men weer op de goeie weg binnen het Storm-universum met een heel herkenbaar verhaal. Het ontbreekt wel nog aan echte vernieuwing die maakt dat deze serie opnieuw kan concurreren met andere SF-kleppers zoals Aâma, Golden City of Konvooi. Een heel nieuw elan in dit (of een ander universum) zou welkom zijn.

Grafisch zit het meestal snor in dit album. Een overvloed aan details binnen een eerder ruw getekend geheel bewaren de sfeer van de vroegere albums. Op sommige momenten heb ik wel het gevoel dat de tekenaar er zich iets te snel vanaf heeft gemaakt en soms is de inkleuring wel te ‘glad’.

Besluit: een stap in de goede richting voor deze reeks. Zo nog een stap en we zijn een heel eind!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.