stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Beeldschoon 2 Koningin Dubio


http://i.imgur.com/XsqzqRD.jpg

Niet te geloven wat Sardine overkomt! Van lelijk jong eendje in de bijt wordt ze omgevormd door een zwarte elf tot een beeldschone jonge vrouw die elk mannenhart sneller laat slaan. Door middel van haar stralende schoonheid klimt ze op van ondergewaardeerde fileerster van vis tot in de hoogste regionen. Na een tussenstop bij ridder Eudes, wordt ze de vrouw van de koning. De bevolking van zijn koninkrijk draagt haar op handen. Sardine straalt tijdens de tochtjes door de hoofdstad. Tot ze brutaal geconfronteerd wordt met armen en gehandicapten. Ze smeekt haar echtgenoot om hun levensomstandigheden te verbeteren. De koning stemt toe, maar strooit haar heel wat zand in de ogen. Telkens de koningin er op uit trekt wordt in ijltempo haar wandelroute verfraaid, met een laagje verf of een mooi tapijt. Waardoor Sardine alleen maar pracht en praal en blije mensen voorgeschoteld krijgt. Ze probeert ook haar stempel te drukken op het beleid wat haar niet echt in dank afgenomen wordt door de raadsheren. Haar geldverslindende projecten doorkruisen de plannen om de oorlog te financieren die al jaren woed tussen het Noorden en het Zuiden. Sardine onbewust van dit gekonkel geniet van haar lekker luie leventje. Draait alle ridders om haar vinger. Die allen staan te drummen om in de gunst te komen. Niet één echter kan haar hart winnen, ze blijft haar gemaal trouw.

http://i.imgur.com/NdTPs5h.jpg

Tot het noodlot toeslaat bij de geboorte van hun dochtertje. De pasgeborene Marine genaamd is een lelijk afzichtelijk mormel met flaporen. Als het ware de vroegere Sardine ten voeten uitgetekend. De koning kan niet begrijpen dat twee mooie mensen zo een creatuur kunnen voortbrengen. De argwaan slaat toe, hij verdenkt Sardine van vreemdgaan. Argwaan wordt langzaam maar zeker waanzin. Iedere man of jongeling die ook maar iets te dicht in Sardines buurt vertoefd, te vriendelijk of gedienstig is wordt om het leven gebracht. Iets wat menig ridder het hazenpad laat kiezen waarna hij zich aansluit bij des konings tegenstander. Een tegenstander die na een uit de hand gelopen vredesoverleg genadeloos de landerijen en steden van de koning platbrand en de muren van het kasteel onafgebroken bestormt. Achter deze muren speelt zich een drama af. De koning helemaal het noorden kwijt en behept door zijn waanzin wil zelfs Sardine ombrengen. Een Sardine die wil dat de betovering om haar figuurtje verdwijnt waardoor ze haar eigen ik weer vind. Zal Sardine hierin slagen, blijft ridder Eudes haar trouw en krijgt de zwarte elf zijn verdiende straf? Vragen die naar alle waarschijnlijkheid beantwoord worden in het afsluitende derde album. “Beeldschoon” is een prachtig mooi uitgevoerd modern sprookje. Maar dan eentje van het genre dat je best niet voorleest aan je spruit net voor het slapen gaan. WG.

http://i.imgur.com/nG2Awr5.jpgDit is een recensie van een gebruiker.