stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arq 18 Hier


Bij Andreas weet je nooit op voorhand hoe iets gaat eindigen. Hij bewandelt zelden de geijkte paden en laat nog minder in zijn kaarten zien. Ja, achteraf kan je alles wel beginnen samen te stellen, maar tijdens de eerste lezing is dat een ongrijpbare illusie. En ook dat presteert hij hier. Dit laatste deel geeft de clou waarbij je het verhaal snapt en ineens ook ziet hoe ver verwijderd je zat van zijn premisse... en ik zat er ver naast.

Ik kan je dan ook al zeggen dat het veel simpeler is dan het 17 delen lang lijkt. Ik zat ook bezig met ingebeelde werelden of parallelle werelden of... waartussen karakters kunnen switchen, ook al zijn zijzelf ook niet als echt te bestempelen. En je, nou ja ik toch, gaat daar zo volop in mee dat de simpele reden je ontgaat. Door de bomen het bos niet meer zien. Excellent opgezet door Andreas om me zo de bal mis te laten slaan.

Dit is Andreas en dus kan je er donder op zeggen dat de tekeningen sterk zijn. Daar hoef je bijgevolg niet aan te twijfelen, hij kan het nog steeds als geen ander. We krijgen hier verschillende stijlen: de zeer contrastrijke zwart-witte lijntekeningen, maar ook ingekleurde delen als subtielere tekeningen met grijstinten en ze tonen steeds zijn talent om impact te maken met zijn lijnenspel. Dit is genieten.

In het kort: zeer mooie en uiterst geslaagde misleiding van goochelaar AndreasDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.