stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Belladonna (Ange) 1 Marie
2 Maxime


Parijs 1680. Er wordt een aanslag gepleegd op de koning. Belladonna grijpt net op tijd in en houdt de kogel met haar ijzeren waaier tegen. Wanneer ze na een tweede aanslag, die ze ook weet te verijdelen, weer spoorloos verdwijnt wil de koning weten wie deze mysterieuze schone heldin is. Omdat de koning plannen heeft om de godsdienstvrijheid te beperken levert dit hem vele vijanden op. Belladonna krijgt de opdracht om uit te zoeken wie er achter de aanslagen zit.

Het verhaal is van Anne Guéro en Gérard Guéro. Het verhaal is heel spannend geschreven en er komen veel spectaculaire gevechten in voor. Veelal schermgevechten die doen denken aan de gevechten die in de film ‚De drie musketiers’ voorkomen. Maar wie denkt dat dit een oppervlakkige actiestrip is heeft het mis. Ik vraag mij bij het lezen continu af wie deze Belladonna is en wat haar motieven zijn. Mondjes maat wordt het geheim rond haar persoon ontrafeld.
Omdat dit een verhaal in twee delen is is er genoeg ruimte om het plot te ontwikkelen. Het blijft tot het eind een spannend verhaal.

De tekeningen zijn van Pierre Alary, alias Stanley. Het is zeer vlot getekend. De lijnen dansen over de pagina’s. Gewoon prachtig. Ook de inkleuring verdient een aparte vermelding. Deze is gedaan door Patrick Noël. De pagina’s die zich afspelen in het verleden hebben koele tinten en er worden veel heldere intense kleuren gebruikt. Dit vind ik erg mooi.

Deze twee albums kan ik iedereen aanraden.

Belladonna op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.