stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Black Crow 6 Eldorado


Op het einde van het vorige deel had Samuel Prescott, beter bekend als Black Crow dan toch zijn wraak beet. Maar het leek eerder een Pyrrusoverwinning want niet alleen had Black Crow een groot deel van zijn strijdmakkers verloren, ook zijn schip was hij kwijt. Daar zit je dan als kaperkapitein! Aan de rand van het Braziliaanse oerwoud, met een schatkaart voor Australië, maar zonder schip!

Als halfbloed indiaan vat Black Crow het vermetele plan op om het oerwoud te doorkruisen om zo aan de andere kant van het continent de Stille Oceaan te bereiken en daar een schip te versieren. Zo vermijdt hij in een klap ook de levensgevaarlijke Kaap Hoorn!!
Dit waanzinnige plan is echter dertig jaar eerder al eens in de omgekeerde richting uitgevoerd door een Franse expeditie, dus dit lijkt niet onmogelijk te zijn. Maar toch zakt de moed al vlug in de doorweekte schoenen van het kleine groepje na een week te voet rond te trekken in de brousse. Maar dan stoten ze op een indianendorpje dat is overvallen en platgebrand. De indianen zijn gekruisigd en beschoten, kortom het werk van fanatieke blanken! Van wat kleine bootjes en materiaal dat ze in het dorp vinden kunnen Black Crow en zijn maten wat gerieflijker verder reizen op een groot vlot maar een confrontatie met de plunderaars is niet te vermijden. Het blijkt een groepje religieuze fanatici te zijn die hun eigen inquisitie voeren tegen de indianen, of is het een dekmantel naar meer?

Delitte is een kanjer als het gaat om maritieme taferelen te tekenen. Hij kan als geen ander prachtige (en correcte) zeilschepen tekenen en pronkt in ieder album dan ook graag met paginagrote tekeningen om bij weg te smelten. Maar nu waagt hij zich dus in het oerwoud, waar je met grote schepen geen weg kan. Maar ook hier weet hij de adembenemende omgeving in prachtige pagina’s te gieten en je mee te voeren in de waanzin van de fantatici!

Dit is een mooi op zichzelf staand deel dat wel aanleunt bij de vorige diptiek en al de deur op een kier zet voor het volgende verhaal! Gelukkig is Delitte een sneltekenaar zodat we niet te lang gaan moeten wachten!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.