Recensie

Alexander de grote (Proost) 3 Het raadsel van de sfinx


Zoals beloofd in het interview, gaat dit derde deel over een veldtocht.. of toch zo ongeveer. We mogen niet vergeten dat dit een humoristische strip is, dus die militaire campagne verloopt niet geheel volgens het boekje.

Eigenlijk begint het al helemaal verkeerd. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden gekoppeld aan de eigenaardigheden van de mensheid die leidt tot een onverwachte doch onbeheersbare drang naar geweld en verovering. En net daar lag voor mij een grote verrassing. Ik ging er vanuit dat we vooral komische toestanden tijdens de veldtocht gingen krijgen, maar een belangrijk deel van deze strip speelt zich er voor af. Dat was toch eventjes mentaal bijsturen, maar gelukkig duurde dat niet lang.

Dit deel is beter dan het vorige. Het heeft een betere balans en de timing is netter. Dit laat toe dat de humor volledig zijn gang kan gaan en dat dit een entertainend half uurtje was. Hierbij komt dan ook meteen de hoop dat men op dit pad blijft verder gaan, want dit ligt me best wel.

De tekeningen zijn ondertussen bekend: een tikkeltje karikaturaal en een hoop overdrijving, wat perfect past bij dit verhaal.

In het kort: het beste deel tot nu toeDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.