stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Batman - De terugkeer van de Dark Knight INT 1 Batman: The dark knight returns


Batman: the dark knight returns is 1 van die graphic novels die samen met Maus en Watchmen er voor gezorgdt hebben dat volwassenen comics ook bestaan. Het verhaal van DKR valt ook zoals de al star comics buiten continuïteit dus het is nooit echt gebeurt of moet nog gebeuren.

Het verhaal van DKR is zeer goed gevonden, in de toekomst waar Bruce wayne tegen de 60 is en het batman bestaan al lang heeft opgegeven, wordt hij gedwongen opnieuw te starten door een gangster overval geleid door Two-face (bekende schurk van Batman). Uiteindelijk begint Batman terug met zijn superheld-bezigheden. Frank Miller geeft een realistisch tintje aan Bats door hem niet alleen te laten zagen over hoe oud dat hij eigenlijk is geworden en dat hij door de jaren heen een psychotisch kantje heeft gekregen. Met elke kerel die hij inmaakt begint hij niet alleen meer botten te breken maar ook altijd leuker en leuker te vinden.

Iets wat ik persoonlijk heel cool vind in DKR is dat Miller de meningen van de Amerikaanse burgers geeft en hoe ze reageren, soms is het totaal nutteloos maar soms geeft het ook een totaal andere kijk op Batman en de andere superhelden, neem nu Superman ( die totaal wordt gekloot in DKR en in DKR 2). Hij heeft al die goddelijk krachten maar wordt als hond behandeld door de politie en de president, wat een beetje toont dat Clark Kent een beetje een dummass is vergeleken met Bruce.

De tekeningen zijn vrij "Millerachtig" , hij durft wel eens af te wisselen van realistisch tot mensen die bestaan uit kubussen. Batman en de ander superhelden tekent hij bijna altijd gedetailleerd en er redelijk mooi uitzien terwijl de burgers er vaak wat simpel getekend worden, het geeft wel een goed beeld wat belangrijk is en wat niet.

Mijn eindbesluit, DKR is een stukje geschiedenis onder de Amerikaanse comics, het heeft een krachtig maar ook realistisch verhaal, de Frank Miller stijl is om van te genieten, kortom een absolute must buy!!Dit is een recensie van een gebruiker.