Recensie

Captain America (Standaard) 4 Deel 4


In het vierde deel van de door Standaard uitgeverij gebundelde verhalen van Captain America vinden we de oorspronkelijke issues 10-12 van Volume 7.

Issue 10 is het slot van de verhaallijn Castaway in Dimension Z. Captain Steve tracht de plannen van Zola nog steeds te verijdelen en heeft hiervoor de hulp nodig van diens dochter Jet maar ook van Sharon. Zoals steeds op het einde van een verhaallijn mislukken de plannen van de tegenstanders van dit soort helden, niet zonder een opstapje te laten voor een volgende verhaallijn. Dat gebeurt ook hier: Cap en zijn begeleidster, slechts 1!, komen aan in New York, en bij de Phrox wordt de leiding overgenomen door een oude bekende.

Issue 11 en 12 vormen de eerste beide delen van de nieuwe verhaallijn Loose Nuke. Nuke, in de jaren tachtig als tegenstander van Daredevil gecreëerd door Frank Miller en David Mazucchelli in de verhaallijn Wedergeboorte, is een door pepmiddelen opgefokte vechtmachine.

De verhaallijn begint nog maar, er volgen nog 3 issues. Nadat Captain America zijn verleden probeert achter zich te laten, door letterlijk materiële herinneringen te verbranden, begint het echte verhaal. Een aantal machtigen en rijken worden door Chinezen ontvoerd om in een mijn te werken, terwijl Nuke onder impuls van Iron Nail tegenstanders van zijn land te grazen neemt.

Waar dit heen gaat wordt in het volgende album onthuld.

Alle verhalen zijn geschreven door Rick Remender. Zoals altijd dien je de verhaallijnen in zijn geheel te lezen om er echt van te kunnen genieten. Wie dat doet merkt dat het logisch opgebouwde verhalen zijn met veel drama en emoties. Er zit steeds een diepere boodschap in, zonder dat die dwingend wordt opgelegd.

http://cdn.hitfix.com/photos/4145702/CAPA2012012-int-LR2-4-2dd0b.jpg

De tekeningen zijn in issue 10 van John Romita, en in de beide andere issues van Carlos Pacheco. Persoonlijk bevallen de laatste mij beter, bij Pacheco gaat er meer dynamiek uit van de tekeningen. Maar dat is enkel een persoonlijke voorkeur.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.