stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De 7 wonderen 3 De vuurtoren van Alexandrië


Met de 7 wonderen hebben we een reeks gebaseerd op ware feiten maar met enige dichterlijke vrijheid. Waarheidsgetrouwe weergave van de periode van toen met een fictief verhaal als rode draad tegen de achtergrond van één van de 7 wereldwonderen. Met De vuurtoren van Alexandrië zitten we aan het derde deel, in oktober verschijnt het vierde deel, De tempel van Artemis.

Adronichos, de bewaker van de vuurtoren, viel brandend als een toorts van de toren. Iedereen vermoed dat dit een ongelukkige dood is door onvoorzichtigheid. Ptolemaeus II heeft een ander vermoeden, namelijk moord, en laat het onderzoek over aan zijn trouwe generaal van de militaire staf, Kiostrates. Die ontdekt al snel dat er inderdaad meer aan de hand is dan een ongeval. Samen met een jonge wiskundige, verbannen van de universiteit in Egypte, komen ze een groep Fenicische schurken op het spoor die het een en ander op hun kerfstok hebben.

Tot op heden werd bij elk verhaal, gekoppeld aan één van de 7 wonderen, voor een andere invalshoek gekozen. Deze maal gaat men voor een whodunit pur sang. wijsheid wint het over sluwheid en de daders worden uiteindelijk geklist. Zo hoort het ook. Telkens weer heeft het scenario de kracht om het verhaal niet te overbelasten met geschiedkundig gewauwel maar beperkt men zich tot de basis van het historisch gegeven. Hiertegen speelt zich dan het verhaal af dat qua spanning niet moet onderdoen voor het traditionele genre.

Met De 7 wonderen heeft Daedalus een uitermate geschikte stripreeks onder zijn vleugels genomen en zitten ze dicht op de hielen van de Franse verschijningen.
De reeks en in het bijzonder De vuurtoren van Alexandrië kunnen bekoren, zowel wat het verhaal betreft en zeker op het gebied van de tekeningen waar zeker heel wat naslagwerk voor heeft ingekeken.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.