stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Simon van de rivier INT 3 Boek 3


Zoals de vele integrale versies die de laatste tijd verschijnen bevat ook dit deel een uitgebreid dossier over de ontstaansgeschiedenis van de laatste 3 avonturen van Simon van de Rivier. De discussie van wel of niet uitbrengen van integralen is hier al ruim aan bod gekomen dus slaan we deze over.

Het eerste verhaal kreeg de titel ‘De opwekker’ mee. Ik citeer hier een stukje uit het verhaal: “Alles moet gebeuren binnen een cirkel en dat is zo omdat de macht van de wereld altijd in cirkels beweegt en alles tracht rond te worden (…) de bloeiende boom was het levende centrum van de cirkel en de cirkel van vier voedde hem”.
http://i469.photobucket.com/albums/rr59/Stripofiel/IMG_01141_zps3dwtuiqr.jpg
De vier waarover hier gesproken wordt bestaan uit telkens 4 koppels die de naam van de 4 windstreken dragen, die om de zoveel tijd de drang voelen om samen te komen in de cirkel. Omdat ‘West’ geen partner heeft moet hij er op zoek naar. Het verhaal eindigt met een verrassende ontmoeting.

Het tweede verhaal getiteld ‘De wegen van het Ogham’ gaat over de zoektocht van Simon naar zichzelf. Een reis die we zelf allemaal wel eens durven dagdromen om nadien met de beide voeten terug op de grond te belanden.

De derde publicatie is opgedeeld in twee delen, nl. ‘De schipbreuk deel1’ en ‘De schipbreuk deel2’. Tijdens een storm is Simon met zijn gezin gestrand op een schiereiland waar mevrouw de Meesteres de plak zwaait. Naarmate het verhaal verloopt merk je de verschillende spanningen zijn tussen de gemeenschap die Simon langzaam maar zeker ontsluiert. De reeks eindigt dat Simon van de Rivier en zijn gezin opnieuw het ruime sop kiezen.
http://i469.photobucket.com/albums/rr59/Stripofiel/IMG_01151_zps3drhkeux.jpg
Deze kroniek van een toekomstige wereld (boek3) heb ik met een zekere nostalgie gelezen omdat ik naar mijn gevoel terug in tijd werd gekatapulteerd toen we elke week uitkeken naar het weekblad Kuifje om de vele verhalen te lezen en herlezen. Deze typische tekenstijl van toen, zonder de computer inkleuringen, is er wel een die ik kan appreciëren.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.