Recensie

Captain America (Standaard) 6 Deel 6


Even jullie herinnering opfrissen: op het einde van issue 15 (album 5) is Nuke ontploft, waardoor Dr. Mindbubble vrij kon komen. Deze verhaallijn gaat verder vanaf issue 17 met het vijfdelige The Iron Nail, een oosters figuur waarmee we reeds eerder konden kennis maken.

Iron Nail is degene die achter de vrijmaking van Dr. Mindbubble zit. Wie deze psychedelische supersoldaat juist is, hoe hij zijn krachten gebruikt en hoe hij tot stand kwam wordt in dit album netjes uit de doeken gedaan. The Nail heeft als bedoeling een geheime helicarrier te ontvreemden, Gungnir. Wat daar zo vreemd aan is weten we nog niet en ook Captain America tast nog in het duister, want Maria Hill blijkt als directeur van SHIELD best wat geheimpjes voor hem te hebben.

De beide eerste delen van de cyclus over The Iron Nail zijn nog te beschouwen als opstapjes. We kennen de setting en de basisspelers, in het volgende album zal het spel wel duidelijker worden. Alleszins word je wel geprikkeld om het vervolg te kennen.

http://cbr1.imgix.net/wp-content/uploads/preview/CAPA2012018-int-LR2-3-6b73a.jpg?auto=format&lossless=1&q=40&w=700&h=1062&fit=crop


Issue 16 lijkt op dit ogenblik volledig los te staan in de grote verhaallijn. Jet Black zwerft op haar eentje door de straten van New York en bekijkt teleurgesteld haar nieuwe thuis en de haar vreemde cultuur van lief zijn en mededogen voelen.

Wanneer ze tussenkomt om straatschoffies te laten ophouden bij het aftuigen van hun slachtoffer krijgt ze een visioen waarin ze de keuze moet maken tussen het oude leven zoals haar vader dat deed, en de weg die Cap haar toont.

De verhalen werden geschreven door Rick Remender. Zoals ook in de vorige albums kan je altijd wat bespiegelingen over eigentijdse hete hangijzers vinden. Het dilemma waarvoor Jet geplaatst wordt om de cultuur van je nieuwe thuisland al dan niet te omarmen is immers iets waar talloze vluchtelingen die hier worden opgenomen nog door zullen moeten.

De tekeningen in issue 16 zijn van de hand van Pascal Alixe. Ze stralen een zekere warmte uit, maar houden ook een duister, wat onheilspellend kantje.

http://vignette4.wikia.nocookie.net/marveldatabase/images/9/91/Jet_Zola_(Earth-616)_from_Captain_America_Vol_7_16.NOW_0001.jpg/revision/latest?cb=20140209005702

In de issues 17 en 18 staat de dynamiek dan weer op de voorgrond. Nic Klein is de man die hier het grafische aspect verzorgde van een snel evoluerend verhaal.

http://vignette3.wikia.nocookie.net/marveldatabase/images/8/8e/Jet_&_Cyborg.jpg/revision/latest?cb=20150112204250

Dat er een verschil is in de tekenstijlen kan je al duidelijk zien bij de beide illustraties hierboven, telkens met Jet Black als figuur.

Captain America van de hand van Rick Remender blijft een superheld die het lezen waard is.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.