Recensie

Lucky Luke (Lucky Comics) 7 Het beloofde land


Het leven van een recensent wordt al eens vergemakkelijkt wanneer hij uit een album kan citeren. In het nieuwste Lucky Luke album zegt de meest bekende cowboy ter wereld immers het volgende:

"Ik heb actrices, wetenschappers, circusgezelschappen, ongehuwde vrouwen en Russische vorsten begeleid dus ik denk dat ik wel een paar woestijnen en indianen het hoofd kan bieden om de ouders van m'n oude makker Jack te helpen"

Jack heet eigenlijk Jacob en is van Joodse origine. Zijn ouders samen met zijn nicht, de knappe Hannah, en neef, jochie Yankel, komen uit Polen naar het beloofde land en moeten dan het wilde westen trotseren. Ze vertrekken onder de hoede van Lucky Luke vanuit Saint Louis.

Gelegenheid voor de auteurs om ons met de gekende schalkse knipoogjes te leren kennismaken met enerzijds elementen uit de joodse traditie en anderzijds met de gevaren en moeilijkheden waarmee immigranten, van welke groep dan ook, te maken krijgen.

Het concept is welbeproefd, zoals al blijkt uit het hoger vermelde citaat en het werkt nog steeds. De humor is evenwel niet van het niveau van de eerste albums uit deze welhaast mythische reeks. Het spreekt vanzelf dat het ook geen cadeau is om de vergelijking met Goscinny te moeten doorstaan.

Maar al bij al is dit zeker een album dat gesmaakt zal worden door fans van Lucky Luke.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.