Recensie

Blueberry (Sherpa) 4 Vogelvrij & Angel Face


Deze luxe editie van Blueberry, verschenen in een eenmalige oplage van 750 exemplaren, is uitgegeven door Sherpa. Naast deze reguliere luxe is er in samenwerking met uitgeverij Fantasia in Amsterdam nog een bijzondere luxe editie van dit boek in een oplage van 55 genummerde exemplaren dat een losse piezografie bevat.

Van kleur ontdaan krijg je een heel andere kijk op het tekenwerk van Jean Giraud. De fijne lijnwerking, gelaatstrekken, landschappen, actie-scene's, ... Alles ademt het kunnen van Giraud, kunst met een grote K. Deze Blueberry's, vervolg op Chihuahua Pearl, De man die $500.000 waard was en Ballade voor een doodskist en afsluiting van de cyclus van Het goud van de Confederatie, zijn de meest besproken delen van deze reeks.
http://www.artnet.com/WebServices/images/ll00137lldp14GFgFMSR3CfDrCWQFHPKcbF1D/serpieri-blueberry---angel-face.jpg
Reden is simpel: Blueberry wordt afgetekend als de anti-held. Hij is oneervol ontslagen uit het leger, gefolterd door de Amerikanen en de Mexicanen, krijgt de kans niet om zijn onschuld te bewijzen en we zien Blueberry zoals we hem nog nooit gezien hebben en ook nooit meer zullen zien. De harde bolster maar zonder blanke pit. Hij is hard voor zichzelf maar zeker ook voor zijn omgeving. Zijn overgave aan het leger en het vertellen waar de $500.000 ligt is niet zomaar een overlevingstactiek. Alles is gebaseerd op het ontsnappen tijdens het transport en zelf op zoek gaan naar de bergplaats. Maar alles loopt een beetje anders dan verwacht, met het resultaat dat hij als "lijfwacht" van de "vioolspelende" Angel Face dienst doet.

Dit vierde deel in de speciale uitgave van Sherpa is, zoals zijn voorlopers reeds hebben aangetoond, een zeer begeerlijk item. Niet alleen omdat we de tekeningen in al hun glorie kunnen bewonderen maar tevens omdat het formaat, groter dan het originele, meer details tot je laten komen. Jammer dat ook dit deel geen extra's heeft wat een speciale editie net dat ietsje meer geeft.
http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen-2017/Blueberry-Vogelvrij-Angel-P.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.