Recensie

Uncanny Avengers (Standaard) 7 Deel 7


Sinds Ragnarok zijn 6 lange jaren verlopen. De aarde is vernietigd en alle X-men zijn door toedoen van Scarlet Witch en Wonder Man naar Planet X gebracht. Dat het Eimin en haar ondertussen overleden broer Uriel waren die aan de touwtjes trokken, om hun adoptievader Kang dwars te zitten, en dat ze zich hierbij bedienden van enkele dode slechterikken als Sentry, Banshee en Draken, is ook nog nuttig om te onthouden uit de vorige afleveringen.

Op Planet X lijkt het leven voor de mutanten een paradijs te zijn. Maar niet iedereen is het daarmee eens: Havok, Wasp en Beast gaan in verzet en willen de klok letterlijk terugdraaien. Daarom moeten ze de Tachyondam vernietigen.

Dat kan Eimin natuurlijk niet hebben en ze slaagt er vlot in om de X-council, een soort bestuursraad van X-Planet waar lieverdjes als Magneto of Cyclops in zetelen, te overtuigen om aktie te ondernemen. Zij richten een X-force op om Havok te pakken te krijgen.

Die heeft op zijn beurt steun gekregen vanuit wel zeer onverwachte hoek.

Avenge the Earth is het vervolg op Ragnarok Now. Deze cyclus zal 5 deeltjes omvatten waarvan de eerste 3 in dit album worden gebundeld.

Om de vernietigde aarde te kunnen recupereren voor latere verhalen (is dat een spoiler, zonder het vervolg te kennen? Eerder een voorspelbaar gegeven) moet scenarist Rick Remender alles uit de kast halen. De allianties zijn verrassend, maar hij slaagt er toch in ze geloofwaardig te laten overkomen. Wie niet, of nauwelijks, vertrouwd is met figuren uit vroegere Marvelverhaallijnen zal wel een hele kluif hebben om iedereen te kunnen plaatsen. Maar hoe meer je je in dat wereldje verdiept hoe boeiender het ook wordt en er bestaan voldoende middelen in deze tijden om aan wat informatie te geraken. Doen, zou ik zo zeggen!

Er is ook, traditiegetrouw bij de Avengers, behoorlijk wat geweld mee gemoeid. Tja, de personages zijn nu eenmaal geen lieverdjes en speciale krachten moeten geëtaleerd worden. Persoonlijk ben ik daar niet zo op verslingerd, maar het hoort er gewoon bij.

Dergelijke vechtscenes zijn anderzijds dan wel weer om van te smullen op het grafische vlak. Maar de tekenstijl van David Alcuna is helaas niet altijd even overtuigend. Globaal zeker ok, ook wat de intensiteit betreft, maar af en toe laat hij het niveau toch wat zakken, en dat is jammer.

Of de aarde zal kunnen gered worden weten we nu nog niet (echt niet!) maar deze cyclus heeft alles om het geloofwaardig te maken in het Uncanny Avengers en X-men universum.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.