Recensie

Captain America (Standaard) 7 Deel 7


Captain America moet het in deze verhaallijn over The Iron Nail opnemen tegen een geduchte tegenstander: Dr. Mindbubble. Het wapen dat deze gebruikt is mensen in een gedachtenbel te brengen waar ze in een illusie leven om er uiteindelijk in te sterven. Niets is zo kwetsbaar, en dus manipuleerbaar, als de menselijke geest en het kost Cap heel wat moeite om hieraan te ontsnappen.

Maar dat is dan enkel om het gevecht aan te gaan met Ran Shen, de Iron Nail, die het als zijn taak ziet om de VS en hun exponent Captain America in een kwaad daglicht te stellen.

Dit alles speelt zich af aan boord van Gungnir, het ultrageheime project van S.H.I.E.L.D. Ran Shen wil Gungnir gebruiken om Nrosvekistan te vernielen en de schuld bij de VS te leggen.

De verhaallijn over de Iron Nail komt hier tot een einde. Zoals wel meer wordt de actie doorspekt met vragen over de rol van een land dat de wereld denkt te leiden. Ook wordt duidelijk dat wie de orde handhaaft op de duur evolueert naar een macht die als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Het oude Juvenalis-principe duikt weer op: Quis custodiet ipsos custodes?

Het personage van Dr. Mindbubble opent de deur naar boeiende pistes. De illusies waarin hij zijn tegenstanders onderdompelt leren ons veel over hun persoonlijkheid. Hierdoor krijgt een superheldenreeks meer diepgang, waar ik toch wel voorstander van ben. Laat ons hopen dat hij zijn opwachting nog mag maken!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.