stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Het masker van Fudo 1 Nevel


In het oude Japan, ten tijde van Shoguns, leeft een jongen, Shinnosuke. Hij zal ooit een groot krijger worden of toch eentje waar men behoorlijk wat schrik voor heeft. Maar nu is hij nog jong en onbesuisd zoals de jeugd placht te zijn. Wanneer hij ziet dat anderen zijn zusje lastig vallen, komt hij er tussen. Echter zijn tussenkomst betekent dat de aanvallende leider verminkt geraakt. Dit wordt niet zo maar getolereerd daar Shinnosuke een Hinin is. Dat is zowat het laagste dat je kan zijn in de Japanse maatschappij en de verminkte jongen staat daar mijlenver boven. Je voelt het gevaar zo aankomen..

Dit verhaal past in de wereld van de reeks 'De scharlaken wolken', bijgevolg is deze Japanse tijd ons niet meer onbekend: de eer, de machtsverhoudingen tussen de verschillende 'klasses' van mensen en het geweld om dit in stand te houden of juist te doorbreken. Dit zijn dan ook geen verhalen om mee te lachen of te verwachten dat dit helemaal goed gaat aflopen, maar wel om je mee te laten slepen in de actie en de sfeervolle beelden.

We zijn wel nog duidelijk in het begin van het verhaal. De beloofde verandering van Shinnosuke moet nog ingezet worden, maar het beginpunt is duidelijk gemaakt. Hoe hij geworden is wie hij is, staat als een paal boven water. Nu nog het vervolg..

Zoals gezegd, de tekeningen zitten tjokvol sfeer en dat door de idyllische, ja soms zelf schattige, omgevingen die gecreëerd zijn om dan ruw verstoord te worden door de mensen en hun acties. Een geweldig goed contrast dat werkt!

In het kort: benieuwd of het zijn belofte kan waar makenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.