Recensie

Uncanny Avengers (Standaard) 8 Deel 8


In hun poging om de vernietiging van de Aarde door de beul van de Celestials, Exitar, te voorkomen, keren een aantal Avengers en X-men terug in de tijd. Dit kunnen ze enkel doen met de hulp van Kang en andere vroegere tegenstanders.

Eens in het verleden, dus het heden, aangekomen bestaat de enige kans erin om alle krachten te bundelen. Dat is deze keer letterlijk te nemen, want Roque zal ieders kracht absorberen om dan de strijd aan te gaan.

Maar ook Havoc en Sunfire doen hun duit in het zakje, tot blijkt dat alles en iedereen gemanipuleerd werden door een oude bekende.

Het wordt een stevige strijd met een allesbehalve happy end van de verhaallijn "Avenge the Earth".

In het derde deeltje wordt dan de volgende verhaallijn opgestart. De wonden van het vorige gevecht worden nog gelikt, en het is maar zeer de vraag of ze ooit zullen kunnen helen. Niet alles is trouwens weer zoals vroeger. Ondertussen werpt een andere oude bekende zich weer op als tegenstander.

De verhalen van Rick Remender zitten vol verrassende wendingen, waarbij hij blijk geeft van best wat gevoel voor dramatiek.

http://i.imgur.com/WrvgdfJ.jpg

De beide afsluitende delen van Avenge the Earth werden getekend door Daniel Acuna. De plaatjes zitten vol details en de aktie spat van het blad, terwijl ook alle emoties duidelijk worden weergegeven.

Dat contrasteert dan weer met het laatste deeltje, issue 23, waarvan Sanford Greene de tekeningen maakte. Ze zijn wat meer gericht op een jonger publiek, lijkt het wel.

https://static.comicvine.com/uploads/original/0/40/4047860-uncaven2012023_int2-page-003.jpg

Toch jammer dat we binnenkort niet meer van Avengers en andere Marvelhelden zullen kunnen genieten in een Nederlandse vertaling.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.