stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De zucht naar avontuur 1 De zucht naar avontuur


Dit is een album uit de serie ‘Avonturier-reeks’. Ik vind dit een hele interessante serie omdat de verhalen zich afspelen in een tijd waarvan we weinig tot niets leren op school. Hoewel de verhalen fictie zijn zijn de omstandigheden waarin de hoofdpersoon beland werkelijk gebeurd en hebben de personages die een belangrijke rol spelen in de loop van de historie echt bestaan.Hoewel niet alle delen uit deze serie even goed zijn is dit toch een deel dat zeker de moeite waard is. Omdat elk album geschreven en getekend is door één persoon wil het wel eens voorkomen dat de tekeningen prachtig zijn, maar het verhaal wat minder. Omgekeerd kan ook voorkomen. Zo is dit album geheel van de hand van de Italiaanse Dino Battaglia. De tekeningen zijn opzicht wel oké, maar ze zien er wat groezelig uit. Het is net of elke tekening een vroege steendruk is. De gelaatsuitdrukkingen gaan een beetje verloren door de dunne lijnvoering en de wat smoezelige schaduwen.

Dit verhaal speelt zich af in Noord Amerika tijdens de Zevenjarige Oorlog die begon in 1754. Ik had er nog nooit van gehoord, maar hij ging vooraf aan de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Een strijd waar de meeste mensen wel wat meer van weten. Tijdens de Zevenjarige Oorlog bevochten de Fransen en Engelsen, ieder gesteund door verschillende Indianenstammen, elkaar. Het zat wat ingewikkelder in elkaar, zoals je kunt lezen in de uitgebreide inleiding van Hugo Pratt, maar belangrijk is te weten dat Robert Rogers en zijn Rangers een belangrijke rol speelden in deze oorlog en dus ook in dit verhaal.Liverpool, 1757, Christopher Nightly is op de vlucht voor een rivaal in de liefde en beland op een schip dat de bestemming Amerika heeft. Geld voor de overtocht heeft hij niet, maar de kapitein is hem gunstig gezind en hij mag mee. Nightly weet niet dat de kapitein hem, eens aangekomen in het land van opportunities, aan een pelsjager zal verkopen. Hij moet een jaar voor hem werken voordat hij weer een vrij man is. Maar zo lang zal het niet duren en een avontuur vol gevaren, waar Nightly in eerste instantie niet op zit te wachten, dient zich aan.

Battaglia schrijft een boeiend en spannend verhaal met vaart waarin onze avonturier in eerste instantie alleen probeert te overleven.

Deze en meer striprecensies op Ratatouille TV BlogDit is een recensie van een gebruiker.