Recensie

Ekhö de spiegelwereld 6 Deep South


Dat Arleston meer kan dan enkel reeksen maken waarin magie en trollen centraal staan, bewijst deze reeks. Het verhaal speelt zich af in een parallelle wereld waarin je slechts terecht kan komen als je wordt meegenomen door Preshaunen (vreemde aaibare wezens die echter wel kunnen veranderen in monsters).
In dit album: Fourmille, de aardse, moet de populaire maar veelbesproken zangeres Soledad begeleiden op een tournee. Vanwege haar controversiële teksten wordt ze echter bedreigd door godsdienstige fanatici. Maar er is meer aan de hand…
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/S/cmx-images-prod/Item/526640/Previews/53f6f53daf70250ebd40f3fbb72847b6._SX1280_QL80_TTD_.jpg
Dit is een luchtig verhaal waarin actie en humor een goed evenwicht hebben gevonden. Reeds van bij de start is er heel wat om je over te verwonderen. Daarna wordt er bij mondjesmaat nieuwe info op ons losgelaten zodat je het hele album lang geboeid blijft lezen. Door die geslaagde mix van actie, avontuur en humor is het boek sneller uit dan je eigenlijk zou willen.
Als kanttekening wil ik vermelden dat de fragmenten waarin Fourmille door een geest wordt bezeten, waarschijnlijk niet bij iedereen in goede aarde zullen vallen. Gelukkig beperkt Arleston die bokkesprongen zodat de vaart of aantrekkelijkheid niet (of nauwelijks) uit het geheel wordt gehaald.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/S/cmx-images-prod/Item/526640/Previews/59897fd511f538836d1c277827ebb0db._SX1280_QL80_TTD_.jpg
De sexy dames die Barbucci (gekend van o.a. Sky Doll en De kronieken van Konvooi) op papier zet, zijn een lust om naar te kijken. De -vermoedelijk hoofdzakelijk- mannelijke bevolking die z’n ogen ook even kan afwenden van al die sublieme rondingen, zal merken dat ook de rest van het tekenwerk van een voortreffelijke kwaliteit is. Aan de achtergronden en artefacten werd veel aandacht besteed. Het doordacht gebruik van zachte kleuren schept daarbij een sfeer die net als de achtergrond waartegen alles zich afspeelt, verschilt van hoe wij onze eigen wereld ervaren. M.a.w.: een uiterst aangename leeservaring.

Besluit: een amusant en ontspannend stukje leesplezier!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.