Recensie

De kronieken van Amoras 2 De zaak Krimson #2


Het blijft toch bevreemdend om een Krimson te zien, die als goede dokter effectief iemand helpt. Dit verhaal waarbij we in het verleden van Lambik duiken om te zien hoe Krimson geworden is zoals wij hem nu kennen, als eeuwige slechterik, houdt mijn aandacht. Er wordt net genoeg onthuld om de pagina's blijven om te draaien maar nog niet genoeg om het mysterie al te onthullen. En toch voel je al aan dat Lambik hier niet goed gaat uitkomen.. Maar hij is niet de enige, nog andere figuren verschijnen ineens in het verleden en heden op onverwachte plaatsen... hoe, wat, waarom? Allemaal nog vraagtekens.

Dit is weer goed uitgedokterd en blijft daardoor ook geheimzinnig genoeg om de interesse naar een volgend deel zeer hoog te houden. Eigenlijk zou ik liever hebben dat het er morgen al is, dan dat ik nog langer moet wachten. Dat is volledig de verdienste van dit verhaal. Mooi in elkaar gestoken!

Deze tekenstijl beginnen we al wat gewoon te worden voor de Amoras-reeks. Maar het blijft wel bijzonder goed passen bij dit moderne jasje van Suske en Wiske. Trouwens het terugblikken in de tijd gebeurt overwegend in sepia-kleuren, wat een zeer duidelijke manier is om het verschuiven in tijd in één oogopslag te verhelderen. Meer uitleg is dan ook niet nodig. Tekeningen, inkleuring en verhaal zitten op één lijn.. hopelijk blijft dit niveau nog wel even aangehouden voor deze cyclus en de volgenden.

In het kort: zeer boeiende cyclus in de Amoras-reeks.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.