stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Het masker van Fudo 2 Regen


Nou, waar ik dacht dat het vorige deel al de nodige achtergrond van Shinnosuke al gebracht zou hebben, wordt het me nu duidelijk dat dat verre van de waarheid was. Ook dit tweede deel graaft in het verleden van Shinnosuke om uit te leggen waarom hij geworden is wie hij is en waarom hij op het punt staat te doen wat hij al lang gepland heeft te doen. Was het echt nodig om heel dit deel ook aan het verleden van Shinnosuke te spenderen? Wellicht niet, maar het is wel leuk wachten op vooruitgang in de zaak wanneer er zoveel actie is in dat verleden.

Dit oude Japan is inderdaad niet bepaald vredelievend en dus krijgen we behoorlijk wat dodelijk geweld te zien. Maar het is op zijn samoerais en die zwaardgevechten zijn dan wel behoorlijk bloederig, maar ze hebben ook een zeker gevoel voor ritme en beweging waardoor ze een zekere schoonheid hebben in hun rauwheid.

Ondanks de hardheid in woord en daad, zijn de tekeningen opnieuw charmant en gracieus. De harmonische architectuur, het contrasterende kleurgebruik met het oranje-rood tegen het blauwe-grijs, de typische Japanse kledij, het zorgt allemaal voor een warme sfeer. En net dat leidt er dan weer toe dat het verhaal wreder overkomt.

In het kort: De cliffhanger op het einde lijkt het echte startschot te gevenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.