Recensie

Amazonia (Marchal) 2 Deel 2


Kathy Austin, agente van de Britse inlichtingendienst, is terug. Na haar avonturen in Kenya en Namibia vinden we haar deze maal terug in Brazilië waar ze op zoek moet naar een monsterlijke verschijning die misschien wel eens een alien zou kunnen zijn. Behalve de Britten zijn ook enkele Duitsers én de inlichtingendienst van Brazilië geïnteresseerd. Ze blijken echter uiteenlopende redenen te hebben om de gevaarlijke tocht op de Amazone te ondernemen.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/Amazonia2a.jpg
In dit tweede deel wordt een link gelegd tussen het hoofdverhaal en gebeurtenissen van enkele jaren eerder. Zoals het een goed verhaal betaamt, wordt er slechts een tipje van de sluier opgelicht, waardoor de interesse en nieuwsgierigheid worden geprikkeld. Er wordt voldoende mysterie toegevoegd en tegelijkertijd voel je het grotere geheel toch vorm aannemen waardoor je uiterst vlot doorleest naar het einde van het album. Dit evenwel zonder het gevoel te krijgen dat sommige zaken te snel afgehaspeld worden. Deze reeks blijft dus ook na album 2 nog hoog op m’n ‘te volgen’-lijstje staan.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/Amazonia2b.jpg
Marchals tekenstijl is perfect om dit mysterieuze verhaal vorm te geven. De krasserige stijl met behoorlijk wat arceringen roept immers een gevoel op dat past bij strips van vorige eeuw. Ook het kleurgebruik past uitstekend bij de tijd waarin dit avontuur plaatsvindt: geen blitse, schreeuwerige kleuren, wel een ingenomen kleurenpalet dat goed aansluit bij de omgeving. Enige opmerking: ik vind dat niet alle (glimlachende) gezichten steeds even goed in beeld zijn gebracht. Daar mag de tekenaar nog even op oefenen...

Besluit: dit album is een waardige verderzetting van het eerste deel en spreekt me enorm aan.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.