stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Driftwereld 1 Een verhaal over dieven en trollen


Enkele jaren geleden nam ik me, omwille van een steeds nijpender plaatsgebrek, voor om zo weinig mogelijk nieuwe stripreeksen aan te schaffen. Iets wat me met wisselend succes lukt. Driftwereld is wel zo’n nieuwe reeks die m’n boekenkast verder vult en wel om verschillende redenen. Vooreerst vind ik het in deze moeilijke tijden m’n plicht om Belgisch talent te steunen. Bovendien betreft het een album van de hand van Ken Broeders, wiens Apostata me, op z’n zachtst gezegd, wel kon bekoren. Als derde argument spreekt de tekenstijl op de cover me enorm aan. Of ik me deze aankoop beklaag of net niet, kan u hieronder lezen...
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/driftwereld1a.jpg
Broeders creëerde met Driftwereld een fantasieverhaal, bevolkt met elfen, trollen, heksen en zelfs een mens! Op de eerste bladzijde schotelt de auteur ons een korte inleiding voor die de wereld waarin we ons bevinden, kort omschrijft. Een aanpak die me bevalt. Op die manier word je immers in het verhaal gekatapulteerd en kan in dit drieluik (hopelijk) alles verteld worden wat verteld moet worden.
Het duurt dan ook niet lang vooraleer de actie van de bladzijden spat en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Het overzicht gaat daarbij gelukkig niet verloren. Maar, hoewel er reeds ontzettend veel gebeurd is in dit eerste deel, voel je wel dat de essentie nog moet komen en dat dit eerste deel vooral een kennismaking is met de personages en omstandigheden waarin ze zich bevinden. Hopelijk blijken de belangrijke gebeurtenissen in dit album een duidelijke link te hebben met wat er verder gaat gebeuren.
Ondanks dat de rode draad nog niet uitgesproken in beeld komt, lijkt het me duidelijk wat de auteur in grote lijnen voor ogen heeft. Er zijn héél veel mogelijkheden om naar de climax toe te werken en om onverwacht uit de hoek te komen. Zalig speculeren dus...
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/driftwereld1b.jpg
De ietwat ruwe tekenstijl sluit perfect aan bij het decor waarin het hele verhaal zich afspeelt. De teken- en schildertechnieken van Broeders zijn zalig. Ook zalig is het om (delen van) bladzijden langzaam tot leven te zien komen op zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/ken.broeders De moeite van het volgen waard! Wat dit album ook aantrekkelijk maakt, is het uitgebreide gamma heel diverse en nooit vervelende bladschikkingen en camerastandpunten. Dit vergroot het gevoel van actie en laat je nog net iets langer stilstaan bij elke bladzijde.

Besluit: een geslaagde start van deze nieuwe reeks die me doet uitkijken naar het vervolg dat op 14 oktober uitkomt.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.