Recensie

Gevangen 1 Deel 1


Dit album draagt alvast een titel die toepasselijk is in deze tijden. Eerst waren we met zijn allen opgesloten door het vliegende ziektebeestje, intussen speelt een andere bezigheid in het Oosten ons parten.

Echter speelt het album zich af in het verre Westen, over de Atlantische Oceaan waar de Indianen hun grondgebied moeten delen met de eerste kolonisten uit Engeland. Nu het verdrag tussen de Engelsen en Fransen verbroken wordt in Europa, komt de vete ook tot leven over de Oceaan. Daarbij wordt een groep Engelse kolonisten, bestaande uit 4 volwassenen en 3 kinderen, gevangen genomen door de Abenaki indianen. Deze handelen in opdracht van de Fransen, die zo hun macht kunnen tentoon stellen en er goedkope werkkrachten bij verkrijgen. De Abenaki Indianen heulen dus samen met de Fransen, maar of dit zo zal blijven is maar de vraag. En wie overleeft dit gevangenschap ?

Dit is het eerste deel van een nieuwe reeks bij Daedalus en is van de hand van het leuk klinkende auteursduo Rivière en Ormière. Benoît Rivière (De bruid van Dr Septimus, Victor Sackville,..) weet er direct de schwung in te brengen door de aanval van de Indianen op het gezin in beeld te brengen. Ook weet hij de karakters zo uit te werken dat je je er voldoende betrokken bij voelt. De hele tijd leef je mee met het gezin en hoop je dat de Indianen hun goedgezind blijven. Dit is tevens de verdienste van nieuwkomer Olivier Ormière die alles nauwgezet op papier tovert. Hij tekent alles in een knappe, realistische stijl wat ten goede komt om de ruwheid van de Indianen naar voren te brengen.

Dit album leest als een trein, en dat is meestal een goed teken… dit eerste deel smaakt naar meer, ook al omdat de focus voornamelijk ligt bij de Indianen wat ook eens mag ! Dikke pluim (zoek de woordspeling) !

4,5/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.