stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De gesel gods 1 Morituri te Salutant


Al tien eeuwen is de Orbis, het Romeinse Galactische Rijk, in vrede. Maar plots laten de Hunnen van zich horen en veroveren Aquincum, een provinciale planeet. Tot overmaat van ramp sterft de Romeinse keizer. Hij wordt opgevolgd door de piepjonge Valentianus. Deze stuurt een dozijn jonge patriciƫrs naar Aquincum, die de Hunnen een voor een offeren aan Kerka, de godin van de chaos. Maar als na de moordpartij een vrouw levend uit de berg lijken tevoorschijn komt, zijn de Hunnen getuige van een mirakel: de godin Kerka is terug in hun midden. Tot grote vreugde van Atilla...

Laten we beginnen met het goede nieuws: de knappe tekeningen en de inkleuring doen bij momenten wat aan Marini denken en dat is altijd een compliment. Ook het idee van het verhaal is goed. De geschiedenis herhaalt zich telkens en zo is het dan ook mogelijk dat Romeinen en Hunnen in een verre toekomst nog eens tegenover elkaar staan. Ere wie ere toekomt, het idee van deze historische sciencefiction komt van Denis Bajram (Universal War One). Maar een goed idee is nog geen goed scenario, en daar is Morituri te salutant een schoolvoorbeeld van. De hoofdpersonages doen niets anders dan praten (onbegrijpelijk raaskallen is een beter woord), stoppen even om een paar soortgenoten te vermoorden, om vervolgens hun oninteressante gesprekken doodgemoedereerd verder te zetten. Ondanks het knappe tekenwerk een slaapverwekkend album.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.